söndag, augusti 09, 2009

Fortfarande molnigt

Här i Bayonne är det fortfarande molnigt. Regnet som kommit och gått de senaste 2 dagarna har dragit förbi, värmen börjar återvända men det är fortfarande för molnigt för att vara på stranden. Iallafall för sol/bad på standen. Surfarna är ju såklart ute och drakflygare men vi har hållit oss därifrån igår och idag. Så. Vad ska man då hitta på? Med barnen är ju utbudet lite begränsat. Vår ursprungsplan var ju att tillbringa igår, idag och halva dagen i morgon i Barcelona men eftersom det där skulle dra förbi en storm med regn och kyla så ställde vi in den planen. Det var 60 mil i bil för 2 dagar i storstad i regn. Nej tack.

Idag tog vi alltså det fiffiga beslutet att åka till simhall. Låter enkelt, eller hur? Nej, inte här i Frankrike. Vi var först tvunga att UTRUSTA oss för det franska badhuset. Det kostade nästa dubbelt så mycket som själva inträdet. Rätt sorts simbrallor till killarna (tighta Speedos, inget annat får bäras) och badmössor till samtliga (även för flintskalliga visade det sig!). Utbudet var enormt och allt skulle betalas med mynt i maskiner. Växla, växla...allt i hygienens tecken. Sen när vi kommer in, visar det sig, att man inte tvättar kroppen innan man går ner i bassängerna. Nej, där är det unisex av alltihopa och man tvättar kroppen med baddräkt, speedos och mössa på. Allvarligt...

Det var ett kanonbadhus hur som helst. 31-32 grader i alla bassänger, fin bastuanläggning, roliga aktiviteter och hela familjen hade urkul. Inte minst åt varandra såsom vi såg ut!!!

1 kommentar:

  1. ...och Richard valde en militär-moderiktigt grön-grå mössa. Bekvämt, då kanske han kan använda den i tjänsten sedan?

    SvaraRadera