lördag, februari 28, 2009

Underbara snö!





Ibland undrar jag om jag/vi skulle kunna flytta tillbaka hit upp till norr. Sådana här dagar som idag känns svaret som ett givet "ja". Det är ren luft, vit snö och barnen har så himla roligt med mormor och morfar. Och vi skulle kunna köpa ett hus för en tiondel av priset i Stockholm. Jag och Richard har många gånger diskuterat saken och kommit fram till att "vi skulle ju iallafall kunna prova, ett par år". Vi har inte bestämt vad vi ska göra efter Paris än...den som lever får se.

Hur som helst har den här dagen varit härlig! Vi hade med oss kaffe och choklad, bullar och mazariner och fikade på sjöbodans altan i Holsvattnet.

Äggpalt



Jag vaknade sent i morse, vid 9.15. Sovmorgon. Barnen har lekt med morfar hela dagen och nu är det dags för lunch. Äggpalt med fläsk. Receptet? (1-2 pers.)

1 ägg
1,5 dl mjölk
mjöl till det blir en kladdig smet
1/2 tsk salt

Klicka i smeten i kokande saltat vatten. Palten är klar när den "flyter upp". Servera med stekt fläsk och smält smör.
Mums!

fredag, februari 27, 2009

Grevinnan Schiller fyller år!

Idag fyller min kära vän Grevinnan Schiller 40 år! Stor grattiskram till dig från mig! Hoppas det blir laxbakelser och champagne hela dagen!

Buddbyn



I förmiddags landade jag och barnen på Kallax flygplats i Luleå. Det var i runda slängar 10 minusgrader och strålande sol! Bättre vinterväder än så här är svårt att få. Barnen har varit ute och lekt i snön och själv har jag mumsat på semlor och ser fram mot en härlig vilosam ledighet!

onsdag, februari 25, 2009

Våren är här

Knoppar....


Så här mycket har mina narcisser slagit ut på ett par veckor.

Idag har det varit riktigt varmt och soligt i Paris. Alla var i parken och det märktes genast på människor att nu, nu snart kan man börja leva igen. När vi kommer tillbaka från norr då kommer det vara riktig vår och allt kommer stå i blom. Jag längtar!

Mot fäderneslandet


I morgon bitti åker vi hemåt mot Sverige på 2 veckors "semester". Kan man förresten ha semester när man redan är ledig...jag är tveksam? Iallafall ska vi norrut på vinterledigt hemma hos mina föräldrar i Boden. Barnen ska åka skidor, dricka varm choklad och vädret ska vara vackert. I den ideala världen är det, alltså.

I min verkliga hemmafruvardag har jag tandvärk idag. Min nya fina krona som jag skulle få ditsatt idag passade inte (händer typ aldrig sa min tandläkare), sen gick det inte att göra något bra tandavtryck och dessutom verkar det som att jag kommer på att åka på att rotfylla den här tanden också. Troligtvis under min ledighet i Sverige. Toppen, n'est pas?

Flyget går tidigt i morgon så vi måste stiga upp runt 4.30. Jag ska "smygnjuta" av det lite och minnas den tid då vi VARJE MORGON var tvungna att masa oss upp den tiden med småttingarna.

tisdag, februari 24, 2009

4 nätter

4 nätter. Så många nätter i rad har Nelle sovit i sin egen säng. 19.30-07.30. Har det vänt? Kan det vara sant? Ska jag äntligen få tillbaka min egen säng och sömn?

Hon ska få en present idag och jag ska starta en kbt-registrering med silverstjärnor. Detta måste förstärkas i allra största möjliga mån och med alla lagliga medel!

söndag, februari 22, 2009

Nattliv




Sa har fina var vi igar kvall. Med oss ute var Richards kollega och fru och vi hann otroligt nog med 2 barer innan vi sackade ihop for natten. Jag sjulle inte vilja pasta att den har kvallen pa nagot satt gav Paris nattliv rattvisa men den var fullt tillracklig for oss - helt perfekt faktiskt och inte har vi nan huvudvark att tala om idag heller. Vi var hemma vid 2 och det lar bli en tidig kvall i afton.
Som synes har vi tappat alla vara fina svenska bokstaver. Tangentbordet la av (som allting annat)och nu maste vi skriva pa Richards speltangenter...inte latt.

lördag, februari 21, 2009

Helg!

Lördagen började som den brukar.
07.45.
-HURRA! Idag är det lördag och vi ska handla lördagsgodis!
Nelle sjunger lite för sig själv "lördag, måndag, tisdag...lördag, måndag, tisdag...lör..." (Det är hennes drömvecka.)
Dagen idag ska ägnas åt en löprunda i Parc Monceau. Känner mig äntligen kry från förkylning och magsjuka. Sen blir det nog lite stadsvandring med svärföräldrarna och ikväll ska vi, jag och Richard, ut på "lokal" eftersom vi för en gångs skull har barnvakt. Ev. följer ett annat svenskt par med, de har också barnvakt så en och annan drink lär vi hinna med. Ska försöka få kameran med mig och dokumentera lite av Paris nattliv också!

torsdag, februari 19, 2009

Tålamod OCH engagemang

Vad skönt det är med mor- och farföräldrar som har ett outsinligt tålamod OCH engagemang för barns lekar och aktiviteter. Själv känner jag det som en lång utdragen tandvärk (symboliken är idag mycket slående!) att spela lotto, memory, finns-i-sjön... Ja, jag vet att det inte borde vara så men det ÄR INTE kul att leka med barnen hela dagarna.

onsdag, februari 18, 2009

950 €

950 €. You do the math. Det är vad mitt tandläkarbesök kommer kosta. Puh!

Till tandläkaren

Jag ska till tandläkaren idag. Kl 16.30. AKUT. Jag vet inte...men det känns som att kroppen börjar "rasa" ju närmare 40-strecket man kommer. För det första. Tyngdlagen visar sitt rätta ansikte. Behöver jag säga mer? Sen "går man sönder". Helt plötsligt knäpper det till i ett knä och man är i det närmaste orörlig. What??? Sen det här med tänderna. Det verkar finnas ett bäst-före-datum på tänderna. Man äter en kola (som vanligt) och PANG!, där rök en halv tand. Nu ska den iallafall åtgärdas. Notan? Jag får väl återkomma med det.

Det finns de som inte låter sig luras in i ålderns spindelväv. Kolla in min kära vän på
http://www.jeanette-fitnessmama.blogspot.com/ Avundsjuk är bara förnamnet.

Mera bilder på huset!

"Huvudtrappan", går från hallen upp i hela huset...
Vårt fantastiska provencalska badrum. Lägg särskilt märke till solrosorna som återkommer som tema i badrummet! SNYGGT!
Master bedroom! Vi märkte häromdagen att sängen nog inte är 160 cm utan endast 140! Varmt och mysigt blir det iallafall...särskilt när vi blir 3 nattetid. Vi har en liten "smygare" på ca 95 cm som dyker upp ett par nätter i veckan.
Barnens lekrum (kombinerat gästrum). Det ligger på översta våningen. Det är perfekt!
Gästbadrum med sittbadkar. Funkar för barnens kvällsdopp!

tisdag, februari 17, 2009

Vi längtar efter besök!

Idag kommer vårt första besök! Det är farmor och farfar från Sollentuna som kommer och gästar oss i en vecka. De har fått en ToR Nyköping-Paris för under 800 kr-tillsammans! Det kan man inte klaga på. Vårt nästa besök ser vi särskilt fram emot - det är de ni ser på bilden! N och H kommer och hälsar på oss i slutet av april. Då ska vi titta på Picassomålningar, kanske åka upp i Eiffeltornet, gå till Triumfbågen, Sacré-Coeur och hitta på en massa roliga saker!!!

Haute couture?

Så här ser jag ut idag när jag skriver det här. Tack och lov är det ingen modeblogg jag skriver för då skulle det stå "grön i ansiktet pga magsjuka och idag har jag på mig 6 år gamla mysbyxor i plysch, tröja från Indiska som är urtvättad och lagad, inga underbyxor ;)". Vad säger ni om det i Haute Couturens stad Paris!?!

Lovade Edward att jag skulle skriva att det är han som tagit bilden. Ska jag skratta eller gråta? Rynkorna syns ju iallafall inte...

Magsjukan är kvar

I fredags var Edward dålig, bättring under helgen för hans del. Natten mot igår var det Nelles tur. Feber och dålig mage. Hemma och gnällig hela dagen. Sov middag i 2 timmar vilket inte hänt nånsin tidigare!!! Idag verkar det vara min tur. Mår illa, tyckte att teet i morse smakade "bränt", skorporna luktade kräks - och NEJ jag är inte gravid!

söndag, februari 15, 2009

Söndag i Paris

St Augustinkyrkan i februarisol!!!
Såhär såg vår Paris-söndag ut: vaknade vid 7-snåret av tassande steg i trappan.

-Mamma, pappa är ni vakna?

-Inte direkt....zzzzzzz

-Jag är bajsnödig!

-Ropa när du är färdig...zzzzzzzz

-FÄRDIG!!!

Sen var vi alla vakna. En slapp morgon med lång frukost (rostat bröd!), lite tv för barnen, telefonprat (och skvaller!) med nära och kära, resebokningar (jag och barnen åker hem i slutet av februari) och sen lunch. Ute ett par timmar i solen, träffade några kompisar till Edward i en park. Middag, bad och nu är det läggdags. En riktigt härlig söndag med andra ord!

lördag, februari 14, 2009

Mys



Kvällsmys i soffan på Alla Hjärtans Dag. Vad går upp mot en helkväll med Bugs Bunny?

Världens största brödrost?


Det här köket var som jag berättat tidigare inte så välutrustat när vi flyttade in. Något vi verkligen saknat är en brödrost. Vi har letat och letat efter en 4-skivors-brödrost men det verkar helt omöjligt här i Frankrike. Så idag slog vi till på denna 2-skivors. Avgör själva - är det världens största brödrost?
Jmf med hushållspappersrullen bredvid...

Alla hjärtans dag!

Till Dig Richard på Alla Hjärtans Dag. JAG ÄLSKAR DIG! /Lotta

fredag, februari 13, 2009

Som en reklam

Som en reklam ur Po.P:s katalog. Faktum är att det här är det roligaste som hänt idag. Barnen var ute i 1 timme och lekte själva medan jag städade. Ingen har väl glömt att det är Fredag den 13:e idag???

Sjuka idag

Idag blir jag hemma med sjuka barn. Eller iallafall ett sjukt barn...så långt. Det går magsjuka på Edwards dagis och nu är turen hos oss. Ha en bra dag!

torsdag, februari 12, 2009

Studenten!



Satt och tittade igenom gamla bilder. Höll på att skratta ihjäl mig åt vissa bilder, bla dessa två av våra älskade barn. Kanske något för studentplakatet?


Svenska kyrkan i Paris


På torsdagar går vi till Svenska Kyrkan i Paris. Från kl 9 är det "mammafika" (Nelle brukar pyssla och äta pepparkakor när det finns) och mellan 11-13 är det lek & sångstund för de allra minsta. På mammafikat hade vi dag intressanta diskussioner om vad "det kostar" att åka iväg och leva på det här sättet. Vi var alla rörande överens om en sak. Det kostar ens egen karriär. Med det inte sagt att man inte kan arbeta sen men någon "spjutspetskarriär" blir det inte tal om. Är det värt det? Ja, man får leva ett spännande liv, se mycket och familjen GÖR ju verkligen något tillsammans.

Igår tittade jag och Richard på filmen Revolutionary Road. Kate Winslet och Leonardo DiCaprio. Vi tyckte båda mycket om filmen. Den handlar om att leva och våga i livet...eller inte. Den "fastnade lite i halsen" på oss, om man säger så. Se filmen och skriv en kommentar om vad du tycker!

onsdag, februari 11, 2009

Terrorhot?


Idag i parken pratade jag med en svensk mamma om att världen blev annorlunda efter September 11. Här i Paris finns (tydligen?/kanske?) en ökad risk för terrorhot efter det stoppade försöket i december. Enligt mamman så har det talats om att det kommer en ny "terrorattack" i Paris i februari. Kanske värt att fundera på att undvika platser som ovan...?
Tur att februari är en kort månad.

tisdag, februari 10, 2009

Fler bilder på huset

Här är gången upp mot huset... Vårt vardagsrum...
Lilla (opraktiska) hallen utan förvaring...

En annan del av vardagsrummet, in mot köket

Gäst-kryp-in. JA, man måste faktiskt krypa in!

Stormen

Det var storm i Paris i natt. Vi vaknade vid halv två av att fönstret i badrummet blåste upp tillika dörren in till Nelles rum av trycket. Ett lätt chockartat (och kyligt) uppvaknande. Richard snabbade sig upp och stängde innan något gått sönder. Det har sedan blåst och regnat större delen av dagen. Parken där Edward går på dagis är stängd så vi har haft en "hemmadag" idag. Tog en tur ner till Printemps med barnen. Inte lämpligt. Handlade mat på Monoprix och gick hem. Nu fikar vi Madeleinekakor och dricker en stilla kopp, microvärmt kaffe. Glamouren i mitt liv känns på topp.

Enligt Aftonbladet och Expressen så är ovädret på väg till Sverige.

måndag, februari 09, 2009

Grattis på födelsedagen!!!

Idag fyller min mamma Inger år. 39 ungefär brukar hon säga...
Grattis mamma från mig, Richard och barnen!



Det är skillnad


Så här ser våra barn ut på väg hem från dagis/parken. Praktiska kläder som tål alla väder och underlag. Som sig bör, kan man tycka.
Franska barn har: (flickor) små kappor, strumpbyxor och kjol och en fin liten "mösshalsduk" på huvudknoppen samt välputsade små skinnstövlar, (pojkar) duffel, finbyxa, skjorta och välputsade skor. Mössa och vantar sällsynt.
De franska barnen som går i skolan bredvid parken kommer varje dag kl 10.30 ut för att leka i det fria, i lekplatsen. De får inte klättra på de klätterställningar som finns (utom på onsdagar) och de får endast stå på kanten till sandlådan. Absolut inte gå i. Nån dag. Det är skillnad.

Det regnar idag


Zzzzzzzz......

Idag regnar det i Paris. Enligt rapporter kommer det bli storm ikväll/natt. Vi har varit i parken på fm men håller oss inne och pysslar på em. Här är resultatet på vad vi hittills åstadkommit. Sängplats till Dotty, Brunis och Den Lilla Blå Dinosaurien. Madrass, kudde och täcke.
F-n vad symaskiner trasslar!

söndag, februari 08, 2009

När vi vaknade i morse...


...såg det ut såhär. Urk!

En trevlig middag



Igår kväll hade vi en av Richards kollegor, Monika, över på middag. Det blev en mycket trevlig kväll med intressanta samtal och lite skvaller såklart. Vi bjöd på thai mat: spicy glassnudelsallad och satay.

Vad som inte framgår på bilden är följande:
-vi hade gjort en dålig planering innan och saknade HÖGST väsentliga ingredienser till maten
-när Monika kom var Richard ute och handlade dessa ingredienser (visste ni förresten att rödlök och chili inte finns i Paris den här årstiden..?)
-huset ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig på övriga platser utom där vi satt
-Nelle kissade på sig ca 10 min innan Monika kom, duschades av, ramlade i duschen och fick ett jättestort blåmärke i ryggen
-Jag hann aldrig byta om, än mindre "fixa mig" det minsta
-TV:n (dvs barnvakten) dog
...I rest my case

fredag, februari 06, 2009

Lystring föräldralediga "bebismammor"




Kan ni verkligen motstå det här... SOLDES! 70%! Nej, ta nu och klicka in på www.ryanair.com och boka en resa. Billigt boende får ni iallafall.

3-åringar kan inte vänta



Det var absolut otänkbart för Nelle att vänta tills i morgon, lördag, med att provbada sin nya badräkt med Dora. Så här söt blev hon i den.