söndag, juli 26, 2009

Mörön




Vi var på bilutflykt idag. Jag, lillebror Jan och barnen. Givetvis började det regna och vi kunde inte stanna någonstans och titta på nåt men vi gjorde det bästa av situationen ändå. Turen gick till Mörön där jag bodde 1974-1982. Mörön ligger i Luleå skärgård och här har jag bl.a. lärt mig cykla och simma. Simskolan höll på ett par veckor varje sommar och 13 grader var gränsen för skolan. Under 13 grader blev det ingen undervisning. Jag bara antar att läraren hade våtdräkt? Vilken frisk vuxen skulle idag ligga i vattnet i 45 minuter i 13 grader?

Huset som mamma och pappa byggde är ett så kallat Dag och Natt-hus och de var omåttligt populära på 1970-talet. Antar att det hade med priset att göra...vackra är de sannerligen inte. Huset har bytt färg och ägare ett par gånger sedan vi flyttade men jag kunde fortfarande känna av "barndomen" i kvarteren. Nja, byavägen är en mer rättvis beskrivning. Så länge vi bodde där hade vi postlåda, ingen gatuadress!

Mörön har idag enligt Wikipedia ca 140 bofasta och valdes av Luleå kommun till Årets By 2007 . Jag saknar det ibland.

2 kommentarer:

  1. Saknar Mörön också ibland! Vill du gå in i ert gamla hus & titta? Jag är lite nyfiket på vårt som verkar ha blivit kraftigt ombyggt.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej jag bor i mörön nu och det är vacker här!

    SvaraRadera