onsdag, juli 01, 2009

Lugn och ro?

Just när man trodde att vi skulle få lite lugn och ro...visade det sig att vi hamnat i rena rama "High Chapparal". Jag talar inte om Western Farm som ligger här nästgårds utan jag talar om den action som utspelar sig här, i självaste Buddbyn.

För ett par veckor sedan fick min pappa sin båt och båtmotor stulen av ett "gäng" ligister från Bodentrakten. De hade nattetid varit ute och knyckt båtar och bytt plats på båtarna. Pappa och mamma fann snabbt på råd och började vaka nattetid för att se om de inte skulle få fast i ungdomarna. De fick de. En natt kom de tillbaka och pa och ma jagade bort dem med bil. Båten fick pappa tillbaka men båtmotorn är troligtvis sänkt någonstans i Buddbyträsket.

I söndags natt var det dax igen. Samma(?) ungdomsgäng snodde då 2 båtar från grannen samt slog sönder en bastu nere vid sjön. Grannen vakade natten mot tisdag och fa'n trot - de kom tillbaka och fastnade på bild! Grannen hade polisanmält och polisen började leta.

Som om det inte räckte med detta. I tisdags kväll parkerade en bil precis på vägen utanför mamma och pappa. Ut ur bilen kliver 3 ungdomar i 18-års åldern med ett VAPEN, en bössa. Kanske ett luftgevär. Grannen ringer pappa och de går tillsammans ut och frågar "vad i h-vete de håller på med?" Vi skjuter på ALLT! svarar killarna och sticker sen iväg med bilen.

Igår ringde polisen till pappa och ställde lite frågor och idag har polispiketen "cruisat" i Svartbjörnsbyn" hela dagen.

Vem trodde detta om lugna Boden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar