söndag, mars 15, 2009

Utflyktsväder!



Från snö och vinterväder till 15 plussgrader och vår!!! Igår kom vi tillbaka till Paris och Richard hämtade oss på Beauvais flygplats med hyrbil, en KIA Sportage. En SUV! För oss som vanligtvis kör en riktigt sunkig Passat kändes det som ett riktigt vrålåk. Igår åkte vi en tur till IKEA och sen till Carrefour och storhandlade mat. Richard hade visst inte lagat så mycket mat sen vi åkte....?

Idag visade det sig vara en riktig toppendag för en utflykt så på förmiddagen bar det iväg mot Vaux-le-Vicomte. Ett slott sydväst om Paris. Fantastiskt vackert slott och såklart en maffig slottspark. Slottet är från 1600-talet och byggdes av Ludvig XIV:s finansminister Foucault som bodde där tills han sen kom i onåd. Det var visst nåt med förskingring...inget nytt.
Det var dock inte det som imponerade mest på mig. Nej, det som jag VERKLIGEN fäste mig vid var att Eva Longoria (Gabrielle från Desperate Housewives) gifte sig här med sin hunk! DET kallar jag intressant!

Vi tog oss sen en snabbtur via naturreservatet Fountainbleu för att kolla in fler utflyktsmål i framtiden när vi kört ner vår Passat. För ja - den är ju så vi! Och om det nu är någon som känner att de vill ta en biltur på sådär en 250 mil så kan ni anmäla er här på kommentarerna. Vi behöver den i sommar. Ok?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar