lördag, april 11, 2009

Vilken dag!


Vilken intensiv dag vi haft idag! Startade morgonen med en löprunda på ca 6 km. Jättehärligt! Trist bara att jag ser ut som ett troll i håret (på riktigt!) numera. Måste verkligen gå till frisören och klippa mig, i någon slags frisyr. Kan inte hålla på med det här "spara till/ha långt hår" längre! Suck, vad jobbigt.


Kung Fu kids!

Sen hade vi stora planer för dagen. Vi skulle till La Defense och handla en grill, en ny cykel till Edward och en sparkcykel till Nelle. Det började bra. Vi åkte längs ett soligt Champs-Elysées med vår super-Passat. Vi åt god asiatisk mat till lunch, var på Toys'R'Us utan att barnen fick ett spel för att de inte fick några presenter. Vi åt glass på Häagen-Dazs och hade i största allmänhet en kanondag. Trots detta kom vi hem lottlösa. Cyklar med fotbroms går visst inte att få tag i här i Frankrike, sparkcyklarna var slut och grillen...ja, vi kunde helt enkelt inte enas om vilken vi skulle ta. Den vi valt ut innan var givetvis slut.
Kl 18 kom vi hem, helt slut. Lagade trots detta ihop en improviserad påskbuffé med lax/räk-bakelser, ägghalvor och till barnen köttbullar och potatis.
Funderade lite på det här med helgfirandena. Hur livet blivit på senare år, efter barnen kom och så. Tidigare när någon "vuxen" sa att "vi firade påsken bara vi i familjen" så lät det mysigt, normalt - ja, härligt på alla sätt och vis. Nu när man har en egen lite familj så vet man att påskfirande (eller midsommar, jul nyår, pingstledigt whatever!) inte skiljer sig särskilt från en vanlig tisdag om man "firar med bara familjen". Barnen sitter inte mer stilla, är inte tystare, äter inte mer ovanlig mat bara för att det är påskhelg. Nej, det är PRECIS som vilken dag som helst om det inte vore för dukning och den eventuellt godare mat som DE VUXNA äter. Håller ni inte med?

1 kommentar: