söndag, augusti 02, 2009

Vi räknade lite fel...

Vi trodde nämligen att det var IDAG vår bilsemester skulle börja. På söndag. MEN. Så kommer Richard till mig i fredagskväll, sent, och säger. "Du, Lotta - jag tror vi räknat lite fel på den här semestern...". Vadå? tänkte jag. Har vi inga pengar? Håller inte bilen? Har vi inte bokat nåt hotell? Så illa var det förstås inte men vi hade räknat fel på dag. Vi trodde att den 3/8 var på söndag...

Nåja, det gav oss lite extra tid till packning och allmän röjning. Bilen är nu städad, ut- och invändigt. Lägenheten är hyfsat ren och packningen är delvis planerad.

I morse skrattade vi lite åt missödet, jag och Richard. Och så pratade vi om vad som hänt med det spontana resandet. Det är ju i princip obefintligt i dessa dagar. När vi var i Pakistan åkte vi på en 3 veckor lång resa till Sri Lanka och Maldiverna. Vi hade flygbiljett bokad ToR Islamabad-Karachi. Sen en enkel till Colombo, Sri Lanka. Vi tänkte som så att "let's play it from there". Det gick alldeles utmärkt och vi hade en kanonsemester, HELT oplanerad. Richard hade vid det tillfället en chilensk kollega som hade 2 barn. De skulle åka på semester till Thailand i 2 veckor. Kollegan planerade och planerade, slet sitt hår för att få ihop hotellnätter, transporter o.s.v. Vi tyckte inte han var sann. Då.

Nu vet vi att det måste vara så när man har barn. Man måste liksom mer köra på säkerhet än på chansning.
Nu (läs imorgon måndag) åker vi till Bordeaux, Biarritz och Barcelona...sen Narbonne, Beziers, Marseilles. Sen kommer det - St Tropez, Cannes och Monaco! Önska oss god tur! Ska försöka mig på mobilblogg under resan. Glad sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar