fredag, december 11, 2009

Troligtvis rekord-

-i helt urusla bilder från Lucia!! Jag var absolut sist in i kyrkan (ja, undantaget luciatåget då), halt och lytt och sen har våran kamera, liksom, slutat reagera när man vill ta bilder? Det tar EN OÄNDLIG tid från det man trycker på knappen till dess att bilden tas. Dessutom funkar inte blixten längre. Antingen är det väl så att det är en viss "livstid" på varje kamera eller så har vi helt enkelt gjort någon inställning nånstans som vi inte är medvetna om.

Trots att bilderna inte håller kvalitet så gjorde Luciatåget det! Lucia är verkligen en av våra fina svenska (?) högtider tycker jag, och som jag pratade men en av de andra mammorna om, en ICKE-komersiell högtid!! Vi måste inte köpa Bratz-Lucian, superljuskronan och lyxlussebullen. Lucia är vad den alltid har varit. Skönsång och tipp-tapp, pepparkaksgubbar och sockerbagare - en hög med söta, smånervösa barn i kyrkan, vackra ljus. Tradition.
Den här suddiga bilden är endast med för att visa lite hur svenska kyrkan i Paris ser ut. Den är mycket vacker och lagom stor. Jag tänker närmast för er som är ogifta (och vill gifta er)! Ett bröllop här och så mottagning i vår trädgård efteråt. Junibröllop är fina! Ta bara inte på vår bröllopsdag, 17 juni.
Sötaste tomten!
Sötaste Lucian!
Sötebröden! De här bullarna har mammor i skolan bakat med mycket kärlek och saffran. 200 stycken, det går inte av för hackor.

GLAD LUCIA på er alla där ute!

1 kommentar: