torsdag, februari 04, 2010

Barn behöver inga dyra leksaker

I september när vi hade vänner här på besök så gick vi en långpromenad och "turistade" här i Paris. När turen var framme vid Notre Dame så visade det sig att det var en Handikappfestival precis utanför. Det var musik, teater och annan underhållning för handikappade människor och deras familjer. Det var ganska mycket folk och festligt. På festivalen delade man ut påsar med informationsmaterial om festivalen och andra "handikappaktiviteter", mestadels religiösa sådana från vad jag kunnat läsa mig till i materialet. Nelle fick vid det här tillfället en sådan här påse med material och hon blev SÅ GLAD! Så stolt! Över att HON fick en påse.

Den här påsen med informationsmaterial är i särklass det hon lekt mest med av allt hon äger sedan hon fick den. Hon behandlar foldrarna som de vore heliga skrifter och leker att de är böcker, kartor, menuer, hemliga meddelanden - vad som helst för att de ska passa hennes lek. Påsen som de låg i är helt skrynklig (som en sån där påse som gamla människor har, som de sparat i ÅR, handlat med, vikt ihop igen, diskat, handlat med igen) och den har hon som sin shoppingbag när hon är ute och låtsatshandlar. Vid ett tillfälle försökte jag slänga några av de där pamfletterna men då blev hon verkligen GALEN! "De där är mina, mamma!". Tänk vad härligt det är med barn. Det här är verkligen ett bevis för att barn behöver inga dyra leksaker så länge de värdesätter dem själva. Bara fantasin sätter gränser.

1 kommentar:

  1. Vill du ha en framtida karriär som assistansrådgivare-Funktionsnedsättning (nu har jag varit viktigpetter för hela veckan). Synd att inte Nelle har åldern inne för en anställning... verkar ha rätt go! Kramar Maria

    SvaraRadera