tisdag, februari 16, 2010

Ok, konstkursen då....

Det här är alltså vad vi jobbat med de senaste gångerna på konstkursen. Teknik.

Bilden överst är en fotokopia ur en bok. Den har vi "överfört" i skala 1:2 till ett vitt vanligt ritpapper genom att "ruta upp", först fotokopian, sen gjort dubbla storleken på rutorna på ritapperet, sen har vi "kopierat" ruta för ruta till vår egen bild för att göra en så exakt kopia som möjligt av ursprungsbilden. Det var sk*tsvårt och tog en j*vla tid!

Sen när det var klart så har vi målat den ritade kopian med färg. Vi fick välja vilka färger vi ville men valören av färgen ska ha "samma styrka" som på fotokopian...fattar ni? Det gäller alltså att hitta en stark eller svag färg som passar till den svartvita nyansen. När det sen var klart har fröken Isabelle gjort en fotokopia av våra målade färgbilder och jämfört med ursprungsfotokopian i svart/vitt- för att se om vi fått valörerna av färgen rätt. Puh! Det här var ett hästjobb men WOW! vad jag lär mig mycket.

Vi har också jobbat med tekniker med marmorpulver, geggamoj för att göra färgen tjock (kommer inte ihåg vad det hette), annan geggamoj för att göra färgen rinnig, sand och andra material för att skapa struktur. Det här är så kul!!!

Nästa år hålls kursen även på engelska (på mitt initiativ!). Synd att jag åker hem i sommar.

1 kommentar:

  1. Vardagsrummet behöver smyckas. Köper gärna ett alster! Kramar Maria

    SvaraRadera