onsdag, februari 24, 2010

Inte precis "on demand" men ändå...Plan Desperado

Häromdagen fick vi veta att våra hyresgäster i lägenheten inte tänker hyra vår lägenhet efter den 31 mars. De har avslutat sitt arbete i Sverige och flyttar hem. Vi hamnar i sitsen:
1) hyra ut till någon annan i 3 mån (inte troligt)
2) ta 3 minushyror med tom lägenhet (inte troligt)
3) eller sälja.

Jag börjar ringa mäklare. Alla säger samma sak: SÄLJ NU!!! De talar om "bostadsbubblor " och "ränteökningar"...och att vår lägenhet är kanske mer svårsåld än andra när Svensson stramar åt sin ekonomi när räntorna börjar stiga. Enligt de har vi ett guldläge...NU.

Så där står vi. Värdering är gjord, homestylist är kontaktad och eventuellt åker jag hem för att fixa fotografering om någon vecka. Bara så. Kan vi göra oss av med VÅRT HEM!?! Bara så?

Nästa fråga man ställer sig blir ju då...men var ska vi bo ?

Här kommer den gamla hederliga hyresrätten in i bilden. Kanske, kanske det äntligen är min tur att "casha in" efter alla dessa år i kön. Det finns en ledig 4:a i Hammarby Sjöstad, det är inte söder men kanske så nära vi kan komma idag.

Sen ska vi då vänta in krisen/bostadsbubblan och slå till på värsta fina huset/bostadsrätten/radhuset när tillfället dyker upp! Eller så flyttar vi norrut och blir lyckliga?

Ja, det här var väl huvuddragen i Plan Desperado. Vad tycker ni?

6 kommentarer:

  1. Låter väl inte så desperat, möjligen kan det bli jobbigt om ni inte får en HR. För DET kan man ju aldrig veta om du inte förstås vet att du är först i kön. Men sälj! Finns väl inget att vänta på. Kolla in all nyproduktion också som är på G nu i hammarby sjöstad och andra ställen. Jag är orolig för det där med bubbla och hoppas att vi inte förköpt oss. Läskigt att tom mäklarna pratar om bubbla, de brukar vara mer positiva.
    Annika

    SvaraRadera
  2. Wow!! Här går det undan ser jag!! Sälja är väl det enda alternativet antar jag! Hur går det med övertalningen till Mr Gray?? Blir det norröver tro? Saknar dig vännen!! Kram

    SvaraRadera
  3. Det finns en liten tomt till salu i Sävast. Ligger mellan Luleåälven och golfbanan.
    http://nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5205815

    SvaraRadera
  4. ... länken på nytt. Den rymms liksom inte:

    http://nsd.se/
    nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5205815

    SvaraRadera
  5. Hej! Det är nog ett bra läge att sälja. 3 minushyror åker ni nog på ändå tyvärr (innan försäljning och tillträde har skett). Flytta tillbaka till Stockholm!!! Hammarby Sjöstad är väl bra!!! Kramar Maria
    PS! Som nu är väldigt glad över att det blev ett förmånligt lägenhetsköp och inte ett hus i Nacka. Tror nämligen att bubblan kommer på besök..

    SvaraRadera
  6. Bubblan kommer från säker källa!!!
    Kram ;-)

    SvaraRadera