lördag, maj 15, 2010

Det finns många sätt...

...att se Paris på. Ett sätt är så här - med Bateaux Mouches, en guidad tur i båt på Seine. Barnen har inte tidigare gjort den här guidade båtturen och idag tog vi, det vill säga jag och Julie, (MOFF) oss ut i det vackra vädret för att erbjuda barnen en båttur och lite kultur. Vi gjorde flera misstag:
1) Vi tog inte reda på när båtarna gick. Vi fick gå en lååååång tur längs kajen och under broarna för att hitta en båttur som gick NU. Inte om en timme och en kvart. Eller om två.
2) Vi trodde att barnen skulle vara intresserade av kultur.
3) Vi köpte glass till barnen precis innan vi gick ombord på båten (vilket resulterade i att de inte såg NÅGOT annat än glassen första halvan av resan.

Men ett pluss måste väl sägas vara att man får se "allt" på den här turen. Allt som kan ses från Seine. Eiffeltornet, Notre Dame, Trocadero, Louvren, Musée D'Orsay, Concorde, La Conciergie, Assemble Nationale, alla broar, äldsta huset i Paris, äldsta sjukhuset m.m. m.m.


Framåt eftermiddagen var vi hemma igen och barnen lekte ute i trädgården medans mammorna drack vin till det var bad- och läggdags. Måste väl ändå kvala in som en rätt bra dag?
PS Ursäkta stavningen. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar