lördag, juni 20, 2009

Midsommar!

Det är svårt att få tid till bloggandet när huset är fullt av gäster, här kommer highligths från midsommarafton!

Det blir faktiskt inte mycket bättre än så här! Silltårta, öl, nubbe, knäckemacka och västerbottensost! Temperaturen behagliga 22-23 till en början, sol och sen det sedvanliga mörka molnet som drar in som får oss svenskar att undra "ska det regna i år igen?". Vi klarade oss från regn men Parisnatten bjöd på kyligt väder så nog åkte fleectröjorna fram till sist ändå! Ska det käkas grillat ska det vara rejält! Så resonerade Fredrik när han beställde 4 biffar hos slaktaren. Jag tror vi hade närmare 2 kg kött på 4 personer att grilla. 2 av dessa personer väger runt 50 kg så man kan väl säga att det blev lite mycket. Det blir en repris ikväll på gårdagens menu vilket inte gör mig nåt, det var fantasktiskt kött! (Och ja, jag vet att det är entrecote på bilden!) Richard och Fredrik käkar sill. Och ost.Charlotte och Clara myser i solen.

Hela gänget samlat för gruppbild! Say 'cheese'! Richard, jag, Nelle, Clara, Charlotte, Alicia, Jasper, Fredrik, Pia, Micki, Andrew, Alice och Edward.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack för vinet och den fantastiska jordgubbstårtan.

    Kul att ni gillade silltårtan, här kommer receptet:
    Riv ca 200 gram Kavring och blanda det med 75 gram smält smör. Lägg i en form med avtagbar kant, platta till. Låt stå kallt i ca 1 timme.

    Finhacka 300 gram Matjessill, 2 röda lökar och blanda med 3 dl cremefraiche och 250 gram kesella (i Frankrike, Fromage Frais). Krydda med svartpeppar. Rör sedan ned 4 smälta gelatinblad.

    Häll i formen med "bördrivet" och låt stå kallt ett par timmar.

    Vid servering, tag bort ytterringen, klipp färsk gräslök över och strö över lite svartpeppar. (det glömde jag att säga till dig i går.. sorry)

    Och smart och snyggt, dekorera med svenska flaggor :)

    SvaraRadera