tisdag, september 01, 2009

Första skoldagen

Så var den då här, den första skoldagen. Två (fyra i ärlighetens namn...) tröttisar traskade iväg till Svenska Skolan i Paris i morse. Klockan 9 börjar de på morgnarna och klockan 15 slutar de om dagarna med undantag för onsdag då de slutar klockan 13. Laddade med rycksäckar, vattenflaskor och ett relativt gott humör trots den (för dem) tidiga morgonen!

Edward har ingen inskolning alls utan där börjar man full tid, pang bom! Nelle har inskolning den här veckan och ska redan från torsdag vara i full verksamhet.
Och så var det läxdags!! Redan första dagen fick Edward en läxa, att berätta ett minne från sommaren. Något man gjort som man kan berätta om för sina skolkamrater. Edward har valt att berätta om när vi var på semester i Biarritz och att han surfade i havet. Han har ritat en teckning som stöd för sin berättelse och i morgon blir det presentation! Två gånger per vecka kommer Edward ha läxa, en bokstavsläxa som de får på måndag som ska vara klar på fredag och en franskläxa som ska vara klar på torsdag. Känns bra, tycker jag.
Regel för läxläsning är redan införd. Först middag, sen läxläsning sen lek med kompisar på gården! Edward är helt med på noterna. Hans franska kompisar (ni kommer väl ihåg Gänget på Rue de Liège?) som är lite äldre och redan går i skolan sedan många år har samma regel- perfekt!

Min reflektion av dagen...herregud vad tiden går fort. Det känns ju som att det var igår som Edward tog sitt första andetag.

2 kommentarer:

  1. Va söta och hjärtnupande bilder!
    mosti Gitan

    SvaraRadera
  2. Det är i alla fall tryggt med en storebror att hålla i handen/farmor.

    SvaraRadera