måndag, september 07, 2009

Fredag+lördag+söndag

Den här helgen har varit hektisk. Inte på ett negativt sätt, tvärtom, men hektisk. Jag ska försöka mig på en kortsummering. Vissa avsnitt (exempelvis shopping, katakomberna o.s.v. förtjänar ett eget inlägg)

Fredag: dagis, skola, lämna-hämta...allt det där vanliga. Lite extra städning då vi väntade celebert besök från Sverige. Greven och grevinnan: Peter och Petra. De reste med Ryanair den här gången och kom in till Paris runt 6-snåret på fredagkvällen. En låååång middag senare (med några flaskor vin till) hade vi hjälpligt uppdaterat oss om allt viktigt i livet, skvaller och mode. HA HA, Jag skojar, ok...eller gör jag det? (jag tillhör ju den "ironiska generationen" för er som sett Henrik Schyfferts 90-tals betraktelse).

Lördag: började strålande-regnet lämnade stan och det var hög luft, blå himmel och strålande sol. Lite kallt kanske, om man nu ska klaga på nåt. Vi åt en näringsriktig frukost med te, kaffe, grovt bröd, juice, ägg, grönsaker, croissanter, sylt, nutella... Barnen gick ut och lekte med grannbarnen och vi satt länge och pratade. En riktigt härlig långfrukost som såklart fick ett abrupt och akut slut så som det ofta är med småbarn. Nelle igen. Näsan igen. Den här gången hade hon ramlat med näsan på trottoarkanten. Storblödande näsblod och full panik. När blodet slutat rinna och näsan var avtvättad såg den bruten ut, på riktigt. Så istället för en mysdag i katakomberna (hur mysigt det nu är?) så blev det en eftermiddag på akuten för Nelle, Richard, Edward och Peter. Jag och Petra gick och shoppade. A lot.

På kvällen åt vi middag ute i trädgården och invigde vår nya "gasbrännare". Varmt och gott på alla sätt!

Söndag: tillbringade vi under jord. I katakomberna. Se eget inlägg.

1 kommentar:

  1. Vi tackar exilfamiljen Gray för en enastående trevlig weekendtrip till Paris.
    Den innehöll allt. Familjeliv, Parisliv, katakompliv, uteserveringsliv, shopping liv, --ja allt upptänkligt liv faktiskt.
    Mycket trevligt. Vi längtar redan tillbaka.

    /P o P

    P.S imorgon blir det "not real leather"!D.S

    SvaraRadera